Back

Guia breu sobre permisos

Els administradors són els que poden establir l'abast de visibilitat que tenen els nostres treballadors dins de la plataforma. Tan senzill com crear un grup, afegir certs usuaris i activar permisos.

Una guia ràpida per ajudar-te a entendre i gestionar els Grups de Permisos a Factorial. Aprendràs com crear grups personalitzats, assignar permisos, incloure usuaris—incloent-hi els externs—i descobrir on trobar configuracions més avançades. Els permisos determinen què pot veure i fer cada usuari o grup dins de la plataforma. Els administradors poden adaptar l'accés en funció dels rols o necessitats.


Visió general

A Factorial, pots gestionar els permisos fàcilment habilitant-los o deshabilitant-los, i assignant diferents permisos a diferents tipus d'empleats.

El primer pas és configurar grups de permisos per a la teva empresa, que no són més que grups d'empleats que tindran els mateixos accessos, ja sigui utilitzant els predeterminats o creant-ne de personalitzats si cal.

Després, pots configurar permisos per a cada Factorial dins de cada grup de permisos.

D'aquesta manera, tindràs un sistema de permisos completament adaptat a les teves necessitats.


On puc trobar els Permisos?

  1. Al teu menú lateral, ves a Configuració
  2. A General, selecciona Permisos

Creant un grup personalitzat en Permisos

Un grup de permisos és un conjunt d'empleats amb la mateixa autoritat dins de la plataforma Factorial. En termes més simples, és un grup designat amb permisos idèntics. Els grups personalitzats et permeten agrupar usuaris amb necessitats d'accés similars—ideal per evitar configuracions repetitives. Per exemple, potser necessites crear un grup d'autorització dedicat per a Gestors, equip d'IT, i equip de Finances.

Factorial proporciona dos grups de permisos per defecte:

  • Administradors
    • Les persones d'aquest grup tenen ple poder sobre la plataforma
  • Empleats per defecte

Per crear un grup personalitzat:

  1. En la secció de Permisos, fes clic a Nou grup personalitzat
  2. Introdueix un nom de grup clar i descriptiu (per exemple, “Gestors de temps lliure”)
  3. Fes clic a Desa per crear el grup

Assignant permisos a un grup

Defineix què poden veure o gestionar els membres del grup—temps lliure, informes, dades dels empleats, etc.

  1. Obre el grup creat
  2. Revisa les opcions disponibles per a rols com Empleats, Gestors, Caps d'equip, o Supervisors de temps lliure
  3. Activa o desactiva els permisos necessaris en funció de les responsabilitats
  4. Fes clic a Desa per aplicar

Afegint usuaris a un grup de Permís

Un cop configurat, hauràs d'incloure els membres de l'equip al grup. Pots afegir o eliminar membres dels grups de permisos en qualsevol moment.

  1. Dins del grup, selecciona la pestanya Empleats
  2. Fes clic a la icona ( + )
  3. Utilitza Assignar un empleat per cercar i seleccionar usuaris
  4. Fes clic a Desa per confirmar

Pots Seleccionar tots els membres d'un filtre específic; ho pots fer amb només un clic.


Afegint usuaris externs

  1. Al grup al qual vols afegir l'usuari extern, ves a la pestanya Usuaris externs
  2. Fes clic a la icona ( + )
  3. Utilitza Assignar un usuari extern per cercar i seleccionar usuaris
  4. Fes clic a Desa per confirmar

Configura el permís de visibilitat del grup

La visibilitat és una configuració de seguretat addicional que pots configurar per al teu grup de permisos. Pots triar quins empleats i la seva informació poden ser vistos pels membres del grup de permisos.

  1. Obre el grup de permisos
  2. Fes clic a la pestanya de visibilitat
  3. Selecciona quins empleats i la informació sobre ells poden ser vistos pels membres d'aquest grup. Tens quatre opcions per triar:
    • La totalitat de l'empresa: inclou tothom registrat com a empleat a l'empresa.
    • Grup dinàmic: inclou automàticament tots els empleats dels grups seleccionats. El grup no serà editable.
    • Reportats directament: inclou els empleats que reporten directament a cada membre del grup de permisos. La visibilitat s'actualitza automàticament quan canvien les relacions de reporti. Els membres sense reportats directes poden veure's a si mateixos.
    • Els seus propis: inclou tothom amb la relació seleccionada amb els membres del grup.
    • Selecció manual: inclou tots els empleats seleccionats manualmente. Podràs afegir o eliminar empleats més tard.
  4. Fes clic a Desa els canvis

Pots fer-ho també fent clic als tres punts al costat del nom del grup a la pàgina de Permisos.


Mou empleats d'un grup de permisos a un altre

Si vols fer-ho individualment, necessites:

  1. Obrir el grup de permisos
  2. Fes clic a la pestanya Empleats
  3. Fes clic a 3 punts sobre l'empleat que vols moure
  4. Selecciona l'opció Mou a un altre grup
  5. Apuntarà una finestra emergent on podràs triar quin grup vols moure l'empleat

Si vols fer-ho en massa:

  1. Obrir el grup de permisos
  2. Fes clic a la pestanya Empleats
  3. Fes clic a + i escull Afegeix empleats
  4. Tots els empleats apareixeran (fins i tot si són en un altre grup)
  5. Selecciona els empleats que vols afegir i fes clic a Desa
    • Pots filtrar-los per grup de permisos
  6. Es mourà automàticament els empleats seleccionats al grup que vas escollir

Com duplicar un grup de Permisos

La funció Duplicar grup de Permisos et permet copiar tots els permisos d'un grup existent a un nou grup. Després podràs modificar permisos individuals segons sigui necessari sense haver de reconfigurar tot manualment.

  1. Localitza el grup de permisos que vols duplicar
  2. Fes clic al menú de tres punts (⋮) al costat del nom del grup
  3. Selecciona Duplicar del menú desplegable

FAQ

  1. Puc eliminar algú d'un grup?
    Tots els empleats han de pertànyer a un grup de permisos, així que en comptes d'eliminar-los, necessites moure'ls a un altre grup. Per fer-ho, ves a la pestanya Empleats, fes clic al menú de tres punts al costat del seu nom, selecciona Mou a un altre grup, i escull el nou grup.
  2. Puc eliminar un grup personalitzat?
    Sí, però primer necessites moure tots els empleats assignats a aquest grup a un grup de permisos diferent. Un cop el grup estigui buit, podràs eliminar-lo.
  3. Què passa amb els rols d'Administrador?
    Els usuaris amb un rol d'Administrador tenen accés complet a totes les funcions i dades per defecte. No necessites assignar-los a cap grup de permisos personalitzat.
  4. Qui pot eliminar un permís d'accés?
    Només la persona que originalment va concedir el permís d'accés pot eliminar-lo.

Was this article helpful?

Give feedback about this article

Can’t find what you’re looking for?

Our customer care team is here for you.

Contact us

Knowledge Base Software powered by Helpjuice